keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Uskontojen rauhankävely

Lauantaina 24.10. oli Koivukylässä uskontojen rauhankävely. Olin järjestäjänä tapahtumassa, jossa yksinkertaisesti käveltiin yhdessä Koivukylän kirjaston edestä Rekolan Pyhän Andreaan kirkolle ja sieltä Koivukylän moskeijan eteen, johon tilaisuus päättyi. Kirkolla tarjosimme kahvit ja sitä juodessaan osallistujat kävivät vilkasta keskustelua pöydissään. Kiinnostuneille esittelin kirkkosalia ja kirkon taidetta.

Vuosien varrella  ja kokemusteni myötä olen vakuuttunut siitä, että uskontodialogi ja lähetystyö/evankeliointi eivät sulje toisiaan pois, vaan kulkevat aina käsi kädessä. Toista ei ole ilman toista. Meidän täytyy kristittyinä olla valmiita kutsumaan, ottamaan vastaan ja opettamaan niitä, jotka haluavat tulla kristityiksi. Samaan aikaan meidän on puolustettava uskonnonvapautta, ilmaista tahtoa rauhaan ja sovintoon uskontojen ja kaikkien ihmisten kesken ja autettava hädänalaisia uskonnosta tai uskonnottomuudesta riippumatta. Jos tätä ei tapahdu, ei evankeliumin julistaminen ja Jeesuksesta opettaminen mielestäni edes ole uskottavaa. Lähimmäisenrakkauden osoittaminen on uskon ilmaisemista.

Rauhankävelyn tarkoituksena oli osoittaa tahtoa elää sovinnossa Vantaalla. Eri uskontoja tunnustavat ja uskonnottomat toivotettiin tervetulleiksi kävelylle. Tiedonkulun ongelmista johtuen mukana oli tällä kertaa vain pari muslimia, mutta hyvän kokemuksen perusteella aiomme järjestää samanlaisen kävelyn uudelleen. Ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Kuva: Paula Lehto

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti