keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Jauha papin kanssa ja maalaa muna mukaasi

Seurakunta voi vaikuttaa melko syrjäiseltä toimijalta, jolla on asiaa lähinnä 15-vuotiaille ja yli 70-vuotiaille. Meillä on kuitenkin asiaa ihan jokaiselle ihmiselle: Jokainen kelpaa Kristukselle. Hän ei muistele menneitä, vaan antaa joka päivä uuden mahdollisuuden. Hänessä sielu saa levon. 

Saamme asiamme hyvin kerrotuksi sellaisille ihmisille, jotka osallistuvat seurakunnan toimintaan. Rekolassa heitä on vuodessa muutama tuhat, jos lasketaan mukaan hautajais-, ristiäis- ja häävieraat sekä konserteissa kävijät. Alueella asuu kuitenkin 22 000 ihmistä, joista 12 500 on seurakunnan jäseniä. Suurimmalle osalle emme siis pääse asiastamme puhumaan. Tietenkin muitakin on samalla asialla. Eivät pelkästään ev.-lut. seurakunnan työntekijät Jumalasta juttele. Mutta koska meidän organisaatiomme on olemassa nimenomaan sitä varten, olemme alkaneet kokeilla mahdollisimman monenlaisia tapoja saada viestimme saavuttamaan vantaalaiset. Rekolassa olemme siirtäneet papin päivystyksiä kirkkoherranvirastolta kaupungin asukastilaan ja diakonian aamukahvilan yhteyteen. Nuorisotyönohjaajat päivystävät kouluilla viikoittain. Seurakuntalaisemme vloggaa Youtubessa. Järjestimme kauppakeskuksessa Maalaa muna mukaasi -tempauksen, jossa ilahdutimme pääsiäisostoksilla kävijöitä suklaamunilla ja hyvien pyhien toivotuksilla. Jaoimme kyläjuhlassa ja rautatieasemalla purkkaa, jossa kutsuttiin jauhamaan papin kanssa. Meillähän on nimenomaan elämän tärkeistä asioista keskustelemaan koulutettuja työntekijöitä, jotka ovat käytettävissä, kun tarvitaan kuuntelijaa ja yhdessä pohdiskelijaa. Tällaisia hengellisen työn tekijöitä on Rekolassa parikymmentä. Lisäksi sielunhoitoa antavat tarvittaessa loputkin työntekijät eli sihteerit ja vahtimestarit.
Ideoita riittää vielä, ja uusi tavoittavan työn tekijämme on juuri aloittanut. Meistä kuullaan vielä. Rekolan seurakunta on yhteisö, johon voi luottaa ja jolla on merkitystä alueellaan. Pelkästään kuulumalla siihen voi tukea tärkeää paikallista työtä. Osallistumalla toimintaan voi saada itselleen paljon ja tehdä hyvää toisille. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti