perjantai 22. tammikuuta 2016

Miehestä merenneidoksi

Mieheni meni äijäpilatekseen ja oppi merenneito-liikkeen. Hänen kertoessaan tästä näin silmissäni rivin merenneidoiksi muuttuneita miehiä pyrstöt välkkyen kiertämässä ylävartalojaan vuorotellen kumpaankin suuntaan. Mieheni on merenneito, mitä teen!?

Aloitimme pilatesharrastuksen yhdessä ja innostuimme siitä molemmat. Kävimme tunnilla koko syksyn lauantaiaamuisin, kun vain pääsimme. Sitten tunti siirrettiin pidettäväksi sunnuntaiaamuisin ja me emme harmiksemme enää voineet jatkaa. Sunnuntaiaamuisin minä olen töissä tai jos en ole, haluamme yhdessä varata mahdollisuuden mennä kirkkoon.

Hengellinen hyvinvointi on yksi hyvinvoinnin osa-alue. Kiireisenkin ihmisen täytyy pitää huolta hyvinvoinnistaan, eikä pelkkä liikunta riitä siihen. Fyysisen olon lisäksi hyvinvointiin vaikuttaa, missä kunnossa olemme psyykkisesti, sosiaalisesti ja hengellisesti. Kaikkia näitä puolia täytyy hoitaa, jotta ihminen voisi hyvin. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että käytettävissä oleva aika on jaettava niin, ettei laiminlyö itseään millään osa-alueella.

Hyvinvoinnin tavoittelussa voi mennä liiallisuuksiin. Kohtuullisuus unohtuu, kaikki huomio keskittyy omaan itseen ja omaan onnellisuuteen. Kuitenkin myös kristityn on tärkeää voida hyvin, vaikka hän kilvoittelisikin välttääkseen itsekeskeisyyttä ja itserakkautta. Rakkauden kaksoiskäskykin kehottaa rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseään. Se ei siis kehota rakastamaan vain lähimmäistään, vaan myös itseään.

Oma uudenvuodenlupaukseni tai -toiveeni oli, että tänä vuonna näkisin enemmän ystäviäni. Olen elämäntilanteessa, jossa kaikkeen on aikaa liian vähän: hengellisiin asioihin, liikuntaan, lepoon, kulttuurin harrastamiseen, sosiaaliseen elämään, perheen kanssa olemiseen, mihin vielä – jopa työhön. Vuorokauden ja viikon tunnit yritän kuitenkin käyttää niin, että kaikelle riittäisi edes vähän aikaa.

Minuutitkin voi käyttää hyödyksi. Kun olen vienyt miehen äijäpilatekseen, haen lapseni lumilautailemasta ja toisen jalkapalloilemasta, mutta heitä odotellessani voin autossa pitää lyhyen rukoushetken ja lukea puhelimen näytöltä Raamattua, tai soittaa ystävälle, tai syödä terveellisiä eväitä, tai ottaa torkut. Onhan tässä mahdollisuuksia. Ja sitten haen merenneidon äijäpilateksesta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti