torstai 19. maaliskuuta 2015

Matkalla 1

Vierailin eilen Englannin kirkossa. Sen edustajat esittelivät Englannin uskonnollista maisemaa ja kirkon elämää siinä maisemassa.
Yksi vierailun aikana esillä ollut asia oli uskontojen välinen keskustelu- ja toimintayhteys, "Inter Faith Engagement". Sain mukaani ekumeenisen materiaalin, joka on syntynyt luterilaisten ja anglikaanisten (Porvoon yhteisön) kirkkojen yhteistyössä.
Materiaalissa on lainaus vuonna 2003 laaditusta asiakirjasta "Guidelines for Inter Faith Encounter". Suomennan tuon lainauksen tähän. Mielessäni ovat erityisesti Vantaan Koivukylän alueen muslimit, joihin olen itse tutustunut vasta vähän, mutta joita kohtaan tunnen myötätuntoa,  koska heihin tällä hetkellä kohdistuu erittäin vihamielisiä ja yleistäviä asenteita.
"Tiedämme, että on mahdotonta erottaa omien maidemme uskontojen välisiä suhteita niistä vaikutuksista, joita muiden maiden tilanteilla on. Kansainvälisillä tapahtumilla saattaa olla hyvin vakavia seurauksia vähemmistönä oleville uskonnollisia ryhmille, ja erityisesti kriisiaikoina meidän tulisi olla valmiita osoittamaan solidaarisuutta yhteisöille, jotka saattavat kokea uhkaa. Haavoittuvien vähemmistöjen tilanne toisissa maissa on usein tärkeä dialogin aihe, ja kirkkomme tuntevat erityistä yhteenkuuluvuutta ja rukousyhteyttä niihin kristillisiin yhteisöihin, jotka kokevat vainoa. Meidän tulee kuitenkin sanoa selvästi, että on epäreilua pitää omien maidemme uskonyhteisöjä vastuullisina siitä, mitä muut tekevät heidän uskontonsa nimissä muualla maailmassa." (Guideline 10.2003)

http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?open&cid=Content4F6AA7


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti